LOCATIE

CENTRAAL GELEGEN

Goede bereikbaarheid

Veenendaal ligt centraal in Nederland en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De stad heeft maar liefst drie treinstations, waarvan NS-station Veenendaal-De Klomp op de intercityroute ligt tussen Utrecht en Arnhem. Via de nabijgelegen uitvalswegen sta je binnen 30 autominuten in het centrum van Utrecht.

 

En wat denk je van de Utrechtse Heuvelrug, de Betuwe en de Veluwe? Deze mooie gebieden liggen allemaal in de buurt.

In appartementencomplex Weideveen woon je rustig, maar niet veraf. Naar het centrum van Veenendaal en het NS-station is het maar zo’n 10 minuten fietsen.

VERRASSEND VEELZIJDIG

Bruisende stad met dorps karakter

De binnenstad van Veenendaal heeft een groots winkelhart met een divers aanbod aan restaurants en cafés.

 

Rondom het Kees Stipplein, het culturele hart van Veenendaal, zijn diverse culturele instellingen gevestigd. Zo zijn Theater De Lampegiet, het Filmhuis en de Cultuurfabriek geschikte plekken voor een avondje uit.

Daarnaast is Veenendaal een goede uitvalsbasis voor een heerlijke wandeling of fietstocht, want de stad ligt op de rand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

VEENDERIJ

Weids waterrijk wonen

Veenderij is het waterrijke zuidelijke deel van Veenendaal-oost, een gewilde jonge woonwijk.

 

Wooneilanden met elkaar verbonden door bruggetjes. Water en kanalen met kleine pleziervaartuigen. Woninggevels die zich weerspiegelen in het water. Dat is in het kort Veenderij.

 

Volgens sommigen nu al het Venetië van Veenendaal. Hier liggen alle woningen aan of bij het water.

VOORZIENINGEN & FACILITEITEN

Alles dichtbij

Voorzieningen als een Lidl en een AH, aanvullende kleinere winkels (Kruidvat, Vivant en Roelofsen Bloemen), AMI kappers en de Foodmaster bevinden zich direct in de buurt.

Het Ontmoetingshuis is een multifunctionele accommodatie waar onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur, kerkelijke activiteiten en welzijn samen komen. Hier worden diverse voorstellingen, lezingen en cursussen aangeboden. 

In het er tegenover gelegen Kloppend Hart Huis is een keur aan eerstelijns zorgaanbieders gehuisvest. Ook vind je daar het Dierenziekenhuis Veenendaal.